Energifrukostar

Dagens absolut bästa mål mat är frukosten!

Den är viktigast också. Inte bara för att hälsoexperterna säger så utan därför att jag blir vrålhungrig under förmiddagen om jag inte äter en bra frukost. 

Börja dagen utan frukost - inte jag, inte. 

 

Nöt- och fröblandning med yoghurt

Den här frukosten blev en favorit när jag under en period försökte äta GI-diet. Jag inspirerades av ett recept i en av Ulrika Davidssons och Ola Laurtizons GI-böcker.

Jag gör en ganska stor sats med en blandning av nötter och frön som kan se ut så här:

en påse hasselnötter

en påse sötmandel

en halv påse solrosfrön

en halv påse pumpakärnor

en liten påse cashewnötter eller paranötter

två små påsar torkade bär - jag brukar välja körsbär, tranbär eller blåbär

testar gärna några spännande bär också, lite gojibär eller mullbär

Jag blandar allt i en stor skål och förvarar sedan blandningen i en lufttät burk. Gärna i kylskåpet, det mår nötterna bra av.

Till frukost börjar jag med att tärna ett päron i en skål, sedan 1 deciliter av nötbladningen, 2 deciliter standardyoghurt och blandar.

Sedan tar jag några matskedar av Fredrik Pauluns granola ovanpå. 

Vill jag unna mig något riktigt gott, en matsked färska blåbär, färska hallon eller färska jordgubbar överst.

Hitills har jag inte hittat någon annan frukost som är lika lätt att ordna till och som jag står mig lika bra på.